VEEL GESTELDE VRAGEN

Is een begrafenis of crematie ook in het weekend mogelijk?
Tegenwoordig kunnen begrafenissen of crematies ook op zaterdag plaatsvinden, er zijn echter veel gemeentes waar weekendtarieven gelden, wat meestal het dubbele tarief is. (informeer hier tijdig naar bij uw uitvaartverzorger).

Op uitvaartplechtigheden zie ik vaak dezelfde soorten kisten, kan dat niet anders?
Er zijn veel soorten kisten, van onbehandeld hout tot gelakt. Onbehandelde kisten kunnen en mogen ook door u zelf worden beschilderd, of kunnen op bestelling in de door u gewenste kleur worden gespoten. Mocht u helemaal geen kist willen, dan is er ook de mogelijkheid voor bijv. een stoffen wade, welke uit natuurlijke grondstoffen moet bestaan. De overledene moet wel op een draagplank liggen.

Kist

Kan ik ook terecht bij Ine Kooi Uitvaartzorg als ik elders verzekerd ben of bij een uitvaartvereniging lidmaatschapsgeld betaal?
U kunt uw uitvaartzaken te allen tijde bij Ine Kooi Uitvaartzorg laten regelen. Afspraken die er zijn met verzekeringen of uitvaartverenigingen worden dan door de uitvaartverzorger geregeld.

Ik wil graag live muziek en een rouwclown tijdens de plechtigheid, mag dat?
Alles is bespreekbaar en veel is haalbaar, van een koor tot een solozanger, van een doedelzakspeler die de stoet begeleidt tot een rouwclown.

Uitvaartstoet

Wij hebben niet veel geld en ook geen verzekering, hoe kunnen we voorkomen dat we de uitvaart niet kunnen betalen?
Een uitvaart kan zo eenvoudig of uitgebreid als u zelf wilt. Het is goed om te weten dat cremeren goedkoper is dan begraven, maar in beide gevallen geldt dat er mogelijkheden zijn om het zo voordelig mogelijk te laten plaats vinden. U kunt hierbij denken aan een zo voordelig mogelijke kist, een thuisopbaring, zelf bloemen kopen, zelf de kist dragen/begeleiden met familie of vrienden tijdens de plechtigheid, het condoleren thuis of in bijv. een dorpshuis of zaal laten plaatsvinden, enz. 

Ik wil nu al graag mijn wensen vast laten leggen, is dat mogelijk?
Het is mogelijk om nu al zoveel mogelijk zaken vast te laten leggen. U kunt een Wensenlijst downloaden, welke u ingevuld terug stuurt of zelf bij uw uitvaartgegevens bewaart. Aanvullingen of veranderingen zijn altijd mogelijk. Download hier een Wensenlijst

Wij willen graag zelf de kist dragen, mag en kan dat?
Gebleken is dat mensen die zelf hun overleden dierbare hebben gedragen, hier een goed gevoel aan over hebben gehouden. Het dragen van een overledene is echter wel zwaar, en dus wordt er vaak een rijdende baar gebruikt, die dan begeleid kan worden door nabestaanden. Bij het plaatsen van de kist op het graf of in de aula van het crematorium kan dan wel gedragen worden. Indien er niet genoeg mensen zijn die willen of kunnen dragen, kan er gebruik worden gemaakt van officiële mannen, vrouwen- of studentendragers.


Draagteam Alethia (waardig en behulpzaam)


Naar boven

Home